
01/02/2024
Περιγραφή:
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι είναι μια συνταγή που γεμίζει το σπίτι με αρώματα και φέρνει την οικογένεια στο τραπέζι.
Υλικά:
- 1,2 κιλά μοσχάρι σπάλα
- 500 γρ. χοντρό μακαρόνι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη και τη ντομάτα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί.