01/02/2024

Περιγραφή:
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι είναι μια συνταγή που γεμίζει το σπίτι με αρώματα και φέρνει την οικογένεια στο τραπέζι.

Υλικά:

  • 1,2 κιλά μοσχάρι σπάλα
  • 500 γρ. χοντρό μακαρόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη και τη ντομάτα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί.
Categories: Συνταγές