
01/02/2024
Υλικά:
- 700-800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή κιλότο), σε μερίδες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Λίγο λάδι ή σπρέι για το ψήσιμο των μελιτζανών
- Φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αλατίζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά. Ξεπλένουμε και
σκουπίζουμε. - Ψήνουμε ή τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε.
- Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε πελτέ και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε ντομάτα, κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βράζουμε.
- Επιστρέφουμε το κρέας, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (1,5 ώρα), προσθέτοντας
νερό αν χρειαστεί. - Σε ταψί στρώνουμε μελιτζάνες, μετά κρέας με σάλτσα, ξανά μελιτζάνες.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό πριν σερβίρουμε.