01/02/2024

Υλικά:

  • 700-800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή κιλότο), σε μερίδες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο λάδι ή σπρέι για το ψήσιμο των μελιτζανών
  • Φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αλατίζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά. Ξεπλένουμε και
    σκουπίζουμε.
  2. Ψήνουμε ή τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σοτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε.
  4. Σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε πελτέ και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε ντομάτα, κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βράζουμε.
  6. Επιστρέφουμε το κρέας, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (1,5 ώρα), προσθέτοντας
    νερό αν χρειαστεί.
  7. Σε ταψί στρώνουμε μελιτζάνες, μετά κρέας με σάλτσα, ξανά μελιτζάνες.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά.
  9. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό πριν σερβίρουμε.
Categories: Συνταγές