• 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 2-3 μπούτια καθαρισμένα.
  • 1/2 κιλό χωριάτικες χυλοπίτες χοντρές.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες.

  • 3-4 ώριμες ντομάτες φρέσκες περασμένες στο τρίφτη ή ένα κουτί κονκασέ.
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
  • Αλάτι-πιπέρι.
  • 1 κ.γ ζάχαρη.

Πλένουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί.
Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, το λάδι και νερό τόσο μέχρι να σκεπάσουμε σχεδόν το κοτόπουλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Κατά την διάρκεια αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

Βγάζουμε το κοτόπουλο απ’ το ταψί και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες. Το βάζουμε στην τελευταία θέση του φούρνου, στους 250 βαθμούς μόνο την κάτω αντίσταση.
Μόλις το ζουμί μας βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τις χυλοπίτες πρέπει να τις σβήσουμε όταν έχουν ακόμα αρκετά υγρά και είναι σκληρές, διότι μέχρι να σερβιριστούν και ακόμα και μέσα στο πιάτο ρουφάνε υγρά, συνεπώς κινδυνεύουμε να μας λασπώσουν. Γι αυτό το λόγο έχουμε το νου μας, ώστε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Εναλλακτικά, μπορούμε την ίδια διαδικασία να την ακολουθήσουμε βράζοντας το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, και στο τέλος το βγάζουμε για να ρίξουμε τις χυλοπίτες να βράσουν στο ζουμί του.
Σερβίρεται ιδανικά με τριμμένο τυρί.
Και καλή σας όρεξη!!!